sprawdź, co dzieje się w Twoim mieście

Error message

  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in theme_table() (line 1998 of /var/www/vhosts/ambient.org.pl/includes/theme.inc).
  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in theme_table() (line 2061 of /var/www/vhosts/ambient.org.pl/includes/theme.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /var/www/vhosts/ambient.org.pl/includes/menu.inc).

Jakimi metodami przygotowywać jedzenie, żeby nie przybrać na wadze?

Każdy lubi dobrze zjeść, ale niestety nie każdy powinien. Jeżeli Twój brzuch wyraźnie odstaje, czas zadbać o to co jesz i jak przygotowujesz posiłek. Na szczęście nie musi to oznaczać rezygnacji z pysznych posiłków. Jedno z drugim da się połączyć. Jak to zrobić?


dieta
Author: Mahmoud Ghazayel
Source: http://www.flickr.com
Już na starcie postaraj się spożywać mniej tłuszczy. Nie akceptujesz obiadu bez porządnej porcji mięsa? Nic nie szkodzi, nie musisz z marszu zostawać wegetarianinem. Odpowiednio dopasowane mięso pozwoli Ci jeść smacznie i bez szkody dla zdrowia. Zwyczajnie wybieraj takie rodzaje mięsa, które są najchudsze. Świetnie będzie tu pasować wołowina lub indyk. W czasie przyrządzania mięsa możesz także pozbyć się kawałków, które posiadają niemal sam tłuszcz. Nie będą one smaczne, a jedynie dostarczą niepotrzebnych kalorii.


Kolejna istotna rzecz to sama metoda przyrządzania dań.klikaj badanie sibo warszawa badanie sibo warszawaJeżeli tylko możesz, przygotowuj maksymalnie dużą ilość składników na parze. Dlaczego to takie ważne? Głównie z tego powodu, że nie użyjesz wspomnianego powyżej tłuszczu. Para to też dobry zastępnik dla tradycyjne gotowania. W czasie klasycznego gotowania wiele wartościowych witamin i minerałów dostaje się do wody, którą przecież wylewasz. Gotując na parze zyskasz danie zasobniejsze w sole mineralne a do tego pozbawione zbędnego tłuszczu.


dieta
Author: Oonhs
Source: http://www.flickr.com
Ponad wszystko natomiast unikaj smażenia. To właśnie ta technika prowokuje do wykorzystania największej ilości tłuszczu. Większość dań wchłania ten tłuszcz, a potem Ty go jesz, przyjmując niechciane kalorie. To najprostsza droga do tego, by przytyć. Dlatego jak tylko możesz unikaj smażenia. O wiele bardziej zdrowe pod tym względem jest podgrzewanie w piekarniku. No i rzecz jasna przygotowywanie nad parą.